Pak het podium | Dag van de Verpleging 2024

Ga Samen Met Je Collega(‘S) Op De Foto Of Maak Een Filmpje. (3)

Heb je samen met je team iets moois bereikt? Iets slims bedacht? Of ben je gewoon trots op je keihard werkende collega’s? Dat verdient een podium!

We laten als beroepsgroep zien wat we voor elkaar krijgen. Samen maken we de zorg beter.  

Doe mee aan #pakhetpodium

Breng in beeld waar jij en jouw collega’s trots op zijn en doe mee met Pak het podium! De actie start op zondag 12 mei en loopt tot en met donderdag 16 mei. Zo doe je mee:

#pakhetpodium op locatie

Van Leeuwarden tot Heerlen en van Enschede tot Rotterdam. Van zondag 12 tot en met donderdag 16 mei gaat #pakhetpodium ook het land in. V&VN bezoekt zestien zorginstellingen en gaat daar met collega’s in gesprek over hun successen. Natuurlijk is er ook tijd om mee te doen aan de foto-actie.

Bekijk de foto's van Careyn (Utrecht), Medisch Spectrum Twente (Enschede), Sint Maartenskliniek (Ubbergen), Saxenburgh (Hardenberg), Reinier van Arkel (Vught), Medisch Centrum Leeuwarden (Leeuwarden), het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg), Ter Gooi (Hilversum), Mondriaan (Heerlen), de Zorgcirkel (Landsmeer & Zaandam), GGZ Noord-Holland-Noord (Alkmaar), Máxima MC (Veldhoven), Fransiscus Gasthuis (Rotterdam), De Gelderse Vallei (Ede), Zinzia (Renkum, Wageningen en Bemmel) en Diakonessenhuis (Utrecht).

#pakhetpodium op social media – Doe je mee?

Deel via LinkedIn

Deel via Facebook

Over de Dag van de Verpleging

De zorg richt zich steeds meer op gezondheid en kwaliteit van leven. En wordt dus steeds verpleegkundiger. Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn de aanjagers van veranderingen en verbeteringen in de zorg. Dat mag in de schijnwerpers! Daarom is dit jaar het thema van de Dag van de Verpleging ‘Pak het podium!’.

De Dag van de Verpleging vieren we sinds 1964 op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale. Daarmee werd gehoor gegeven aan de oproep van de International Council of Nurses (ICN) in 1963 om voortaan 12 mei tot ‘International Nurses Day’ uit te roepen. Bron: FNI.

Op de Dag van de Verpleging vieren we – al zestig jaar – specifiek de beroepen uit de verpleegkunde: verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. De laatste jaren wordt deze dag ook steeds vaker ‘Dag van de Zorg’ genoemd, maar de officiële naam is: Dag van de Verpleging.

Het instellen van de Dag van de Verpleging in 1963 had tot doel de statusvan het vak te verhogen, binnen de beroepsgroep én daarbuiten. Zo probeerde men werkenden te behouden voor het vak en nieuwe mensen aan te trekken. Een andere belangrijke doelstelling van de Dag van de Verpleging was reflecteren op het beroep, op de eigen deskundigheid en verantwoordelijkheid. En dat laatste blijft het uitgangspunt. Niet alleen de verpleegkunde een hele dag in het zonnetje zetten dus! Vanaf 1970 kreeg de dag ook steeds vaker het karakter van een actiedag. Bron: FNI.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)