Florence Nightingale Guidelight

FNI lamp

Het Historisch College FNI ontwikkelde samen met Weltevree een speciale Florence Nightingale editie van hun Guidelight®. Op deze speciale editie van de Guidelight prijkt een persoonlijke boodschap en de handtekening van ‘Lady with the Lamp’ Florence Nightingale (1820 – 1910), moeder van de moderne verpleegkunde. Een ideaal cadeau voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Deze persoonlijke boodschap: ‘ever yours loving’ – ‘voor altijd jullie geliefde’ stond geschreven op een kaartje, gestoken in een eerste editie van Nightingale’s bestseller Notes on Nursing. Nightingale schonk het boek eind 19e eeuw aan Lientje Kruysse, toenmalig directrice van het Wilhelmina Gasthuis. Het boek, met kaartje, werd van directrice op directrice overgegeven tot Hanneke Hillmann deze schonk aan het FNI, online museum voor verpleging en verzorging.

Fni Lamp

Meer dan een lamp

De lamp symboliseert zowel de rijke geschiedenis van het vak als de moderne innovatieve verpleegkundige en verzorgende. De Guidelight is modern vormgegeven, oplaadbaar en te gebruiken als sfeerlicht, zaklamp en spotlight en is volledig ‘coronaproof’, dus goed schoon te maken.

Een ideaal cadeau voor verpleegkundigen en verzorgenden, bijvoorbeeld voor:
  • De Dag van de Zorg
  • De Dag van de Verpleging
  • Kerst
  • Of gewoon als blijk van waardering!

Interesse?

De lamp is voor iedereen die geïnteresseerd is te bestellen op de webshop van Weltevree.

Wil je namens je ziekenhuis, zorginstelling of als sponsor deze lamp cadeau doen? En wil je minimaal zes lampen afnemen? Neem dan contact met ons op via fni@venvn.nl. Je ontvangt dan van ons een offerte op maat.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)