Test je kennis

Maak de test uit V&VN Magazine online!

MV180830 Venvn AMC T0I1985

Veranderde seksualiteit

Makkelijk is het niet om seksualiteit te bespreken met je patiënt of cliënt. Toch kan een gesprek of simpele oplossing een groot verschil maken. Weet jij hoe je dat het beste aanpakt? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Wijkverpleging_verpleegkundige_cliënt

Diverse zorg

We willen allemaal optimale zorg verlenen aan onze patiënten en cliënten. Maar iedereen is anders. Hoe houd je rekening met de behoeften, gebruiken of beperkingen van je patiënt of cliënt? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Verzorgenden Achter Tablet In Overleg

Beter laten of Beter doen?

Elke dag moet je in je werk beslissen wat de beste zorg is. Weet jij wat je het best kunt doen of laten in de volgende situaties? Of: wat zou jij in zo’n geval doen of laten? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Wijkverpleging_rollator

Ben jij een techneut of een digibeet?

Slimme sensoren en medicijndispensers kunnen helpen bij het bieden van efficiënte zorg en de werkdruk verminderen. Wat weet jij van nieuwe technologische hulpmiddelen? En ken jij de digitale privacyregels? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Verpleeghuis_medicijnen

Wat weet jij van antistolling?

Veel patiënten gebruiken antistollingsmedicijnen (bloedverdunners). De zorg rondom deze medicatie is complex, met veel verschillende soorten medicijnen. Weet jij hoe je antistollingszorg goed en veilig toepast? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Wijkverpleging 2

Wat weet jij van een delier?

Als verzorgende, verpleegkundige of verpleegkundig specialist kun je soms te maken krijgen met een plots hevig verwarde patiënt. Dit kan een delier zijn. Wat weet jij ervan? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

handen_vasthouden

Wat weet jij over palliatieve zorg?

Van ziekenhuis tot verpleeghuis, van geestelijke gezondheidszorg tot wijkverpleging: veel zorgprofessionals hebben in hun werk te maken met palliatieve zorg. Wat weet jij? Doe de test! Of controleer hier jouw antwoorden.

Verpleegkundigen (Zorgen)

Hoe goed bewaak jij jouw grenzen?

Zeg je overal ‘ja’ op en zet je jezelf steeds op de laatste plaats? Of kun je juist goed aangeven wat wel - en vooral ook wat niet - lukt? Met andere woorden: wat voor type ben jij in het bewaken van grenzen? Of bekijk hier de uitkomst.

Wijkverpleging_verpleegkundige_portret_4

Wat weet jij over het beroep verzorgende?

Van ziekteverzorgende tot verzorgende IG. Wat weet jij over de geschiedenis van het beroep verzorgende? Test het hier! Of controleer hier jouw antwoorden.

AMC Verpleegkundige Ziekenhuis

Samen beslissen in de praktijk: hoe reageer jij?

Samen beslissen klinkt simpel, maar dat is het niet. Geen situatie is hetzelfde. Wanneer doe je extra moeite om een patiënt of cliënt te overtuigen en wanneer doe je juist een stap terug? We hebben een paar mogelijke praktijkvoorbeelden geschetst van samen beslissen met ouderen. Hoe reageer jij? Of controleer hier de goede antwoorden.

Test je kennis: Wat weet jij van long covid?

Wat weet jij van long covid?

De één knapt na een coronabesmetting weer helemaal op, de ander blijft kampen met klachten. Ofwel: long covid. Wat weet jij erover? Test het hier! Of controleer hier de goede antwoorden.

Anna Reynvaan

Wat weet jij over de zeggenschap van vroeger?

Het thema zeggenschap is actueler dan ooit. Maar ook vroeger stapten verpleegkundigen en verzorgenden naar voren om hun stem te laten horen. Wat weet jij over de emancipatie van ons beroep en onze voorbeelden van vroeger? Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Test Kennis Pijn Aaron Blanco Tejedor 2

Wat weet jij van pijn?

Verpleegkundigen hebben een belangrijke taak bij het signaleren, observeren en behandelen van pijn en het begeleiden en voorlichten van patiënten en cliënten. Hoe staat het met jouw kennis van pijnproblematiek en pijnbehandeling? Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Guy Basabose B7sdmme YIQ Unsplash

Ouderen, sterven en rouw

In deze sombere en onzekere tijd worden veel ouderen geconfronteerd met ziekte en (soms) met het overlijden van dierbaren. Wat voor impact heeft dit op het leven van ouderen? Hoe verloopt het rouwproces en wat kan jij daar uit afleiden? Test je kennis over overlijden en rouw bij ouderen. Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Diepte Brandwond 1

Wat weet jij van zorg voor brandwonden?

Bijna 100.000 mensen lopen jaarlijks brandwondenletsel op. Dit vraag om specialistische brandwondenzorg waar veel zorgprofessionals geen ervaring mee hebben. Test je kennis: wat weet jij van zorg voor brandwonden? Of controleer jouw antwoorden op onze uitgebreide pagina over de zorg voor brandwonden.

Handen Wassen

Hygiënisch werken

Het coronavirus heeft ons meer dan ooit bewust gemaakt van het belang van goede hygiëne. Maar wat weet jij eigenlijk over dit onderwerp? Test je kennis over hygiënisch werken in tijden van corona én in het algemeen.
Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Academie Test Autisme

Autisme

Van de psychiatrie tot in de wijk en van de jeugd- tot de ouderenzorg; overal kun je te maken krijgen met patiënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Wat weet jij van dit onderwerp? Doe de test!

Test je kennis: Nachtwerk

Nachtwerk

Nachtdiensten horen bij het werken in de zorg. Maar dit heeft wel invloed op je bioritme, je stofwisseling, je gezondheid en je gedrag. Weet jij welke invloed het werken in de nachtdienst heeft op je (eet)gedrag en je gezondheid?
Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Test Je Kennis Mondzorg

Mondzorg

Een slechte mondgezondheid heeft effect op de rest van het lichaam. Toch krijgt de mondzorg in de ouderenzorg vaak onvoldoende aandacht. Wat weet jij van dit onderwerp?

Test Je Kennis Gyneacologie Thumbnail

Gyneacologie

Gynaecologie is de specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met organen en ziekten die specifiek zijn voor vrouwen. Wat weet jij van dit vakgebied?

Test Je Kennis Over Kanker

Kanker

Of je nu als oncologieverpleegkundige in een ziekenhuis of als verzorgende in een verpleeghuis werkt; overal kun je te maken krijgen met patiënten met kanker. Wat weet jij over deze ziekte en de behandeling?

Grensoverschrijdend Gedrag Landingspagina

Grensoverschrijdend gedrag

Als verpleegkundige of verzorgende kun je te maken krijgen met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld agressie. Hoe ga je er mee om? Toets jouw kennis over 'lastig' gedrag.

Kennistest Tuchtrecht

Tuchtrecht

Als verpleegkundige of verpleegkundig specialist val je onder de Wet BIG. Een van de onderdelen van de Wet BIG is het tuchtrecht. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar wat weet jij eigenlijk van het tuchtrecht? Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Kennistest Vies

Wondzorg

Het verzorgen van wonden behoort tot de basiszorg. Je komt het dan ook in alle zorgsectoren tegen. Maar de ene wond is de andere niet. Wat weet jij over de verzorging van wonden?
Of controleer hier jouw antwoorden en de toelichting op de antwoorden.

Test Verantwoordelijkheden Startpagina

Wie is verantwoordelijk?

Wie is verantwoordelijk als een ICT-systeem niet werkt waardoor jij je vak niet goed kunt uitoefenen? Naar wie ga je als je werk fysiek te zwaar voor je is geworden? Veranderingen in je werk, wie is verantwoordelijk?

Leermiddel Uitgelicht

Leertypen

Er is een nieuw protocol beschikbaar gekomen voor jouw werk, of je moet aan de slag met een nieuw apparaat. Hoe ga jij aan de slag? Duik je meteen in alle informatie of zoek je iemand aan wie je wat kunt vragen?

Kennistest Samenwerken Roeien300

Samenwerken

Per jaar komen er in de zorg elfduizend nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden bij. Velen zijn jonger dan 35 jaar. Met verschillende generaties in een team goed samenwerken kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dat aan?

Kennistest Eenzaamheid

Eenzaamheid

In de praktijk word je als verpleegkundige of verzorgende vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Eenzaamheid is een breed maatschappelijk probleem. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder? En hoe ga je ermee om?

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)