Ervaringsverhaal van Annemarie Groot, over de 2-daagse Masterclass Melanoom, 15-16 januari 2018, met subsidie van de V&VN Oncologie

Superblij was ik toen ik hoorde dat V&VN Oncologie een subsidie beschikbaar stelde waarmee ik kon deelnemen aan Masterclass Melanoom op 15 en 16 januari 2018.

Deze meest levensbedreigende vorm van huidkanker komt steeds vaker voor. In de thuiszorg waar ik als oncologieverpleegkundige werkzaam ben, ervaar ik deze toename van aantal melanoom cliënten.
Het aanbod van scholingen in de thuiszorg is beperkt en ook het beschikbare budget.
Deze Masterclass bood mij de mogelijkheid om in korte tijd mijn kennis rondom melanoom te vergroten.
Een vol gevarieerd programma met op de 1e dag: epidemiologie, preventie, beeldvorming, behandeling primaire melanoom, metastasen en lymfeklierdissectie, diagnostische pathologie en diverse interessante studies werden besproken.
Dag 2 ging over: (neo) adjuvante behandeling bij metastasering, immuno & target therapie en management van bijwerkingen, bestraling bij hersenmeta’s, psycho- sociale aspecten, angst bij kanker, over AYA en erfelijks onderzoek.
De onderwerpen werden door enthousiaste , ervaren sprekers gepresenteerd waarbij zij soms tijd tekort kwamen. De catering  in de pauzes waren goed verzorgd, het diner was goed en  de overnachting in Regardz Berghotel in Amersfoort  was  comfortabel.  Met andere woorden: aan niets ontbrak het ons. Leuk en interessant om andere collega’s te spreken tijdens pauzes over onze gezamenlijke passie: de oncologische zorg.
Ik kijk terug op twee waardevolle, interessante dagen waarbij ik de nodige kennis heb opgedaan en bijgeleerd.
Ik wil V&V Oncologie  bedanken voor deze unieke kans om de Masterclass bij te mogen  wonen.
Nogmaals  bedankt  voor dit ticket en deze primeur: de eerste Masterclass Melanoom!

Annemarie Groot, oncologieverpleegkundige, Evean Thuiszorg.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)