Tien maanden na de uitbraak van het coronavirus in Nederland gloort er licht aan het einde van de tunnel. VWS wil begin 2021 starten met vaccineren. Zorgprofessionals zijn als eerst aan de beurt. V&VN vindt het belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden zelf beslissen over vaccinatie. Van dwang mag nooit sprake zijn.

“Elke verpleegkundige en verzorgende heeft het recht een eigen afweging te maken over vaccinatie. Dat is zó belangrijk", zegt V&VN bestuurslid Jaap Kappert, verpleegkundig specialist in een verpleeghuis. "We willen wel voldoende informatie hebben om die afweging bewust te kunnen maken. Wat betekent het voor mijn patiënten, voor mijn omgeving en voor mijzelf? Laat je goed informeren en neem op basis daarvan een weloverwogen besluit." Op de website van het ministerie van VWS is informatie over het vaccin te vinden.

Het coronavaccin in Veghel

Informatie voor vaccinatiemedewerkers

Ben je als zorgprofessional betrokken bij de uitvoering van de coronavaccinatie? Op deze RIVM-pagina vind je informatie over de uitvoeringsrichtlijn, een e-learning en veelgestelde vragen, zoals bijvoorbeeld over het toedienen van vaccins.

Verpleegkundige in ziekenhuis

Blijf je melden!

Wat heb jij nodig om een goed besluit te kunnen nemen? Wat zijn je vragen? Wat zijn je zorgen? Het is heel belangrijk dat jij als verpleegkundige of verzorgende zélf een goede afweging kan maken. Van dwang mag nooit sprake zijn. Laat ons daarom ook weten als dat gebeurt. Wij zorgen dat jullie vragen en signalen bij VWS terecht komen en worden beantwoord.

Verzorgende Marita de Kleijne is klaar om ingeënt te worden in Veghel, coronavirus
  • V&VN Algemeen

Veelgestelde vragen

Via ons meldpunt zijn de afgelopen tijd veel vragen rondom de coronavaccinatie binnengekomen. Hier vind je antwoord op de meestgestelde vragen.

Talkshow VWS: In gesprek over coronavaccinatie

Talkshow VWS: In gesprek over coronavaccinatie

In de VWS-talkshow ‘In gesprek over coronavaccinatie’ geven experts antwoord op vragen van verpleegkundigen en verzorgenden. Zoals: Is het BioNTech/Pfizer-vaccin veilig? En kan ik mij laten vaccineren nu ik zwanger ben?

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!