De pandemie is voorbij maar het coronavirus is nog steeds aanwezig en mensen kunnen nog steeds besmet raken. De meeste mensen hebben een goede afweer opgebouwd tegen het virus, maar vooral mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen nog steeds ernstig ziek worden van het coronavirus.

Omdat de afweer tegen het virus na verloop van tijd afneemt start het ministerie van VWS een najaarsronde voor de coronaprik. Ook zorgmedewerkers met patiënten- en cliëntencontact kunnen (naast andere hoogrisico groepen) dit najaar een coronaprik halen. Daarmee is je afweer tegen het virus weer op peil en bescherm je mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie je zorgt.

IMG 7256

Zo maak je een afspraak voor de coronaprik

  • Zorgverleners die in 1963 of eerder zijn geboren, ontvangen vanaf 19 september 2023 per post van het RIVM een uitnodigingsbrief voor de coronaprik.

  • Ben je na 1964 geboren dan kun je vanaf 16 oktober een afspraak maken via www.planjeprik.nl of bellen naar 0800 – 7070.

Hieronder vind je handige links naar meer informatie, een overzicht van de veelgestelde vragen van zorgmedewerkers en informatie voor vaccinatiemedewerkers.

Meer informatie over de coronaprik vind je op de website van het ministerie van VWS. Daar vind je behalve een overzicht van de soorten vaccins in Nederland ook advies over vaccinatie bij zwangerschap.

Verzorgende Marita de Kleijne is klaar om ingeënt te worden in Veghel, coronavirus
  • V&VN Algemeen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de coronaprik? Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Het coronavaccin in Veghel

Informatie voor vaccinatiemedewerkers

Ben je als zorgprofessional betrokken bij het geven van de coronaprik? Op deze RIVM-pagina vind je informatie over de uitvoeringsrichtlijn, een e-learning en veelgestelde vragen, zoals bijvoorbeeld over het toedienen van vaccins.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)