IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen wint Vrouw in de Media Award

  • 2 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • Intensive Care
Rowan Marijnissen V&VN Magazine
Foto © Milan Vermeulen

Rowan Marijnissen, voorzitter van V&VN IC en IC-verpleegkundige bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, heeft de Vrouw in de Media Award 2021 voor Noord-Brabant gewonnen. Marijnissen kwam afgelopen jaar regelmatig in de media als het ging om het opschalen van de IC-capaciteit of de veranderingen die nodig zijn om IC-verpleegkundigen aan te trekken en te behouden.

Stemmers noemden haar een rots in de branding voor alle IC-verpleegkundigen, een doorzetter, een topper in haar vak. “Een sterke vrouw die verpleegkundigen een stem geeft in een voor hen ongelooflijk moeilijke tijd”, zo lichtte een van de stemmers de stemkeuze toe.

Marijnissen sprak zich tijdens de coronacrisis vaak uit in de landelijke kranten en talkshows. Ook ging ze in 2020 met koning Willem-Alexander in gesprek en afgelopen jaar met koningin Máxima om te praten over herstel- en inhaalzorg. In december kwam toenmalig minister van VWS, Hugo de Jonge, op werkbezoek en trok ze bij hem aan de bel over een naderend code zwart.

Meerderheid van de stemmen

Ruim de helft van de stemmen (58%) ging naar Marijnissen. Directeur GGD Brabant-Zuidoost Ellis Jeurissen eindigde met 22% van de stemmen op de tweede plaats, net voor Esmah Lahlah. Zij is wethouder bestaanszekerheid en arbeidsparticipatie in de gemeente Tilburg en kreeg 15% van de stemmen. De Vrouw in de Media Award wordt sinds 2009 uitgereikt. In totaal werd er 30.000 keer gestemd.

De prijs is een initiatief van mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. De organisatie wil vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)