Geert Jan Buisman nieuwe directeur Belangenbehartiging en Beleid bij V&VN

  • 29 september 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Geert Jan Buisman nieuwe directeur Belangenbehartiging en Beleid bij V&VN

Geert Jan Buisman (43) wordt de nieuwe directeur Belangenbehartiging en Beleid van V&VN. Dat heeft V&VN vandaag bekendgemaakt. Buisman werkt nu nog bij adviesbureau Berenschot.

Buisman werkte onder andere voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan het programma ‘Werken in de zorg’, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij studeerde sociale geografie en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Directeur Femke Teeling: “Geert Jan brengt met zijn rol bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en adviesbureau Berenschot veel ervaring én een groot netwerk mee op het terrein van de gezondheidszorg en het Integraal Zorg Akkoord. Hij kan als geen ander bijdragen aan het komen tot oplossingen, in samenwerking met al onze leden.”

Geert Jan Buisman: “Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten leveren een cruciale bijdrage aan de opgaven voor de zorg en de transformatie van de zorg. Ik kijk ernaar uit om met hen en namens hen deze bijdrage voor het voetlicht te brengen en me vol passie in te zetten voor de randvoorwaarden die zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven doen.”

Buisman is de opvolger van het huidige interim-hoofd Belangenbehartiging en Beleid Paul van Rooij en start op 1 november.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)