Webinar | Vapen

  • 29 mei 2024
  • Webinar
  • V&VN Algemeen

Op 29 mei 2024 organiseert V&VN Vrouw & Kind weer een interessant webinar met dit keer als thema “Vapen” gegeven door Károly Illy, directeur Longfonds. We nodigen je hier dan ook van harte voor uit!

Károly Illy is sinds 1 oktober 2023 directeur van Longfonds. Daarvóór was hij ruim 29 jaar kinderarts in Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en van 2016 tot 2023 ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. In de Corona-periode was hij lid van het Outbreak Management Team COVID-19. Hij signaleerde als kinderarts een groeiend aantal tieners dat start met vapen, waarover hij zich grote zorgen maakte. Inmiddels is hij als directeur van Longfonds intensief betrokken bij campagnes om het aantal vapende tieners tot staan te brengen en terug te dringen.

In dit webinar zal inzicht worden verschaft over diverse aspecten van het vapen. De volgende zaken zullen onder meer aan de orde komen: de samenstelling van vapes, de risico’s op verslaving, de schadelijke stoffen in vapes, de lange termijneffecten en de huidige wetgeving over vapes. Ook zal worden ingegaan op mogelijkheden van zorgverleners om in actie te komen.

Praktisch informatie
Datum: 29 mei 2024
Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Locatie: online via Ms Teams

Kosten
- Gratis voor leden V&VN Vrouw & Kind
- € 10 voor leden V&VN/studenten
- € 15 voor niet-leden

Accreditatie
Accreditatiepunten worden aangevraagd.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)